Seg

Jag blev så otroligt trött och seg nu efter lunchen. En trötthet som bara föll över mig. Är väl för jag inte sovit så bra i natt. Jag har en oro i kroppen. En sorg. Och jag vill bara få ut den! Jag fick precis ett nummer av mamma till en dam som jag ska besöka! Ska se vad hon kan ha på hjärtat och om det kan hjälpa mig. Jag vet precis vad jag vill ha ut av det mötet!
 
Efter jobbet ska jag ta mig ner till gymet. Jag har bokat Zumba med på reservplats 7... Nu ligger jag på plats 4, så det blir säkert en plats till mig! Jag köpte ju på mig lite Celsius igår. Jag tänkte att jag ska komplitera med det. Så jag orkar mer på träningen. Jag är lite emot energidrycker annars.. Men Celsius får mig ju att orka kämpa mer, alltså bränna mer!!? Så den är jag för! Dock undviker jag kolsyran, eftersom jag blir för mätt för att träna då.
 
 
Jag var ju i Borlänge igår och färgade håret på mig och en vän. Jag tog ju värste röda färgen och var så orolig för hur resultatet skulle bli. Men jag har ju fått komlimanger på jobbet av Åsa och Elin, så då måste det ju vara bra :-)
Var lite kul. Så typiskt. Karlarna märker inget, men det första alla tjejer säger är att man färgat håret. Haha.
 
Det var svårt att få en bild av resultatet, men här är en lite småmuppig bild. Ser ut som jag har världens kortaste nacke för jag sitter så säckigt. Haha. Sen har jag en knallröd tröja, som tar bort den röda färgen litegrann.. Men men :-)
 
 
 
Jag passade på att köpa mig en ny parfym också när jag ändå var ute och "shoppade" och jag hittade, för en gångs skull, en billig parfym som luktade riktigt gott. Och såklart passade ju flaskan utmärkt. Haha! Har ni sett nåt så sött?!
 
 

Simba ♥

Fick just reda på att min lilla bebis gjort sig illa :-( Krya på dig min älskling. Jag kommer och hälsar på dig i helgen ♥
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Vad blir det här?!

Jaha. Här gick jag wild and crazy och köpte någon ny hårfärg. Nu sitter jag spänt och väntar på att håret ska torka ordentligt..

 

Men det är inte alltid så lätt att inte ha ett badkar. Vem kan detta vara?!


Dagens fundering!

Alltså ska jag färga håret? Eller ska jag låta det vila och försöka vänta tills all tidigare färg är borta?
Det jobbiga är att topparna ser urtvättade och slitna ut, och botten blir så mycket mörkare så det ser flottigt ut...
Hjälp?!
 

Gräva i mig själv

Idag var jag till vårdcentralen i Leksand och träffade en kurator som Åsa rekomenderat. Eftersom ABC inte hört av sig, och jag börjar känna mig lite skeptisk.. Hon var jättegullig! Men det värsta är väl ändå att sitta där och försöka dra ihop hela sin livs historia på en timme?! Hon satt med papper efter papper och försökte rita ihop min familj, samt en tidslinje med händelser och flyttar.. En enda röra, kan man kalla det. Jag tänkte för mig själv att egentligen skulle jag kanske skriva ett häfte om mig själv, som jag kan lämna till alla nya. "Här! Det här är jag. Nu kan vi börja!"

Att summera mitt liv är inte lätt. Efter att vi dragit över vår timme en aning så sa hon det att jag skulle behöva en riktig, stadig, kontakt. Hos henne kan jag ju tyvärr bara gå 10 gånger, och det trodde inte hon räckte. Och det är väl sant. Jag skulle behöva en stadig kontakt. Men hur stadigt blir det då, om jag har tänkt flytta runt och ha mig?!
Jag saknar Mia! Jag kanske skulle slänga iväg ett mejl. Se om hon jobbar kvar? Eller om hon kanske bytt, så jag har möjlighet att träffa henne igen?
 
I alla fall. När jag cyklade till jobbet funderade jag mer på det här med "ett häfte om mig själv".. Kanske vore det inte så dumt ändå? Sätta sig och gå igenom gamla dagböcker.. Kolla på min gamla tidslinje, som jag skrev när jag gick hos Mia. Och sen, helt enkelt, skriva ner sitt liv?! Gräva i mig själv och de händelser jag gått igenom. Se om det finns saker i mina dagböcker som jag inte minns? Som jag skrev om igår.. Se vad som händer. Vad som dyker upp. Helt enkelt terapi på egen hand.
 
Vad tror ni om det?
 
 

Om jag kunde tolka drömmar...

Anledningen till att jag var så supertrött i morse var att jag har haft en fruktansvärd dröm. Jag mådde superdåligt när jag vaknade. Den var verkligen hemsk. Ni vet när man drömmer att man typ blir dödad?! Eller jagad av en mördare. Eller att någon i ens närhet dör?! Den här var värre.
 
Jag önskar att jag visste vad den betyder. Jag har ju länge gått och undrat över, och känt på mig, att jag har varit med om något som jag förträngt. Alltså något som, för mig, varit så jobbigt att jag helt enkelt inte klarat av att minnas det. Jag vet ju redan en händelse som en nära vän berättade för mig som jag inte visste hade hänt. Hon berättade om det som om det vore igår. Men jag visste verkligen inte att det hade hänt. Nu, när jag funderat på det, har jag svaga minnen av det.
 
Kan den här drömmen ha något att göra med vad jag kan ha förträngt? Eller vad betyder den? Den var så verklig. Och så hemsk. Jag minns den för väl. Dock inte hela drömmen i detalj. Men en viss del. Som var så stark.. Den minns jag. Den var skrämmande äkta. Jag skrek efter mamma. Jag skrek desperat! Det var ett ekande skrik som grundades djupt ner i lungorna. Raspande skrik. Med gråt. Så mycket gråt.
Det kändes som något jag inte kunde berätta för någon. En djup, hemsk hemlighet. Men den här personen som var med i min dröm. Kommer jag kunna möta denne utan att hamna tillbaka i drömmen?
 
Jag känner ett desperat behov av att veta vad min dröm betyder. Gräva i mig själv. Vad betyder det här? Vad är det jag förträngt? Vad är det som liksom bara skriker efter att få komma ut? Så att jag kanske, äntligen, kan gå vidare...
 
 

Att rocka!

Ja.. jag har (igår) bevisat för mig själv att jag är värdelös på rockisen! Igen. När jag fick den i julas fick jag ju KÄMPA för att hålla den uppe. Men med tiden gick det ju kanoners och i våras stod jag utan problem i en kvart! Sen blev jag uttråkad och tyckte jag slösade lite med tid. Så 15 min fick räcka.
Igår tänkte jag att jag skulle köra igång med den igen. Efter det där med tån har jag ju inte velat köra. Men jag tog på mig ett par skor och tänkte att jag kör 5 min. (jag måste ju säkert träna mig upp till 15 igen) Alltså under dessa 5 min gjorde jag inget annat än att tappa?! Den höll sig inte uppe över huvud taget. Knappt 10 sek? Jäklar! Vad jag har blivit dålig under sommaren :-(
 
 
Jag var i alla fall iväg på träning sen på kvällen och tänkte att jag måste göra någonting åt den här svaga mittsektionen. Men alltså det här gymmet suger. Det finns ju inga hjälpmedel? Någon enstaka maskin. Typ ingen plats för egna övningar på golvet... Jag måste verkligen kolla upp om dom kan visa mig vilka utrymmen jag kan använda och när & så?! Idag har jag alltså noll träningsvärk :-(
 
idag har jag bestämt mig för att verkligen kämpa mot det eviga suget. Jag lassade en hel hög morötter med mig till jobbet. Har morötter med mig varje dag till varje mål och min chef börjar typ mobba mig för att jag alltid knaprar morot. När jag idag hade lämnat skal kvar i slasken under lunchen (skulle rensa när jag diska) så gick han förbi och kommenterade: "Ja här ser man att Pernilla har varit i alla fall!"
men morot är typ det perfekta!? Det mättar, man blir trött på att tugga, det är gott, det är lite sötma. Den innehåller alltså allt man behöver! Det är great
 
 
Idag hade jag fruktansvärda problem att ta mig ur sängen, så det blev en riktig stressmorgon igen. Därför vart det inget rockande. Men jag ska se till att försöka få in rutinen. Sen ta mig an mer styrka för mittsektionen på gymmet. Att ignorera min sweet tooth är också en stor del av processen! Nu får de vara nog!
 
Jag lovade min mamma att jag skulle skämma bort mig själv nu. Så då måste jag ju göra det :-)
 

Var är hon?

Var tog den här tjejen vägen?
Den där roliga och lyckliga som fanns en gång i tiden..?
Jag saknar henne.

 


Panikmorgon!

Imorse blev det panik!
Jag skulle åka med Elin till jobbet redan vid 8.00 så jag kunde tvätta före jobbet. Så vaknar jag till, tänkte se vad klockan var. OMG!!! Mobilen DÖD. Klockan?! vad är klockan?! En hel historia hann spelas upp i mitt huvud: Nu har jag försovit mig! Receptionen har öppnat. Dom har säkert ringt mig 17 gånger!!
 

Men "tur" som jag hade var klockan bara 7.30. Jag hoppade upp. Vände uppochner på tvättkorgen i IKEA-påsen. Tömde kylskåpet (lunch och frukost). Och drog på mig första bästa kläder och sprang ut till vägen med tandborsten i högsta hugg! Kom precis lagomt till Elin gled in efter kanten :-)
 
Nu är snart all min tvätt tvättad och jag luktar rena kläder. Mys! Så här på morgonen vid fikat berättade jag för Stefan om lysröret han gav mig som inte fungerade och TV:n som inte får in några kanaler. Så han fick min nyckel och var hem och fixade lysröret och lampan vid duschen som inte har fungerat. Men TV:n fick han ingan pli på :-( Det verkar vara fel på uttaget? För antennkabeln fungerade faktiskt i lägenheten! Måste ringa Karin och fråga henne om det igen. Hon sa ju faktiskt att det skulle funka! Tycker det är dåligt annars :-( Det är ju mitt sällskap! Att ha en film rullande är inte lika trevligt..
 
 
Efter jobbet idag ska jag få bli klippt! Rensa ur lite kluvna toppar och sånt där trist frissigt jox! Ska bli skönt. Tur att jag har Elin på kvar på jobbet ;-)
Sen kanske jag ska passa på att städa lite när jag ändå kommer behöva dammsuga efter klippningen? Vore ju ett bra tillfälle kanske.
 
Sen måste jag planera helgen! Ska ju på bio med lillebror. Gratta mamma. Köpa present till mamma! Och helst hinna in och träna, å kanske sola lite.. på Må Bättre ♥ jag måste ju passa på när jag är i närheten! Plocka äpplen ska jag försöka hinna med innan jag åker också!
 
Har ni föresten något förslag vad jag ska ge mamma i present?!  Vore verkligen uppskattat med lite tips :-)
 
 

Pffft..

Trodde jag ja! Som att jag skulle få sitta under fikat?!
Och som att jag skulle få boka Zumba?! Snälla säg att jag får en plats :-(

Ingen rast, ingen ro!

Oj, det är mycket att göra på jobbet. Alla listor som ska göras om och alla bokningar som ska klicka. Jag blir alldeles snurrig i huvudet! Men det är roligt när det är mycket att pyssla med! Som jag skrev igår ;-)
Men det tar längre tid än vad man kan tro att få alla listor att stämma!
 
I alla fall. Jag har hängt upp mitt första mål så jag ser den varje dag. Men det har inte gått speciellt bra att kämpa sig i den :-( jag är hopplös! Och jag blir så besviken på att ABC aldrig hör av sig :-( Jag behöver verkligen hjälp! Men jag tror jag ska prova ringa Carin idag i stället och se om hon har något tips till mig. Vill ju inte slänga pengarna i sjön ännu en gång :-(
 
I alla fall. Jag tänkte visa er mitt förasta mål:
 
Grumlig bild, men ni ser ju hur den ser ut :-)
 
Nu är det fika!
 
 

Jaha...

Idag var en körig dag på jobbet! Helt plötsligt hade hela dagen gått och allt jag hade planerat att hinna med var inte gjort! Men då har jag ju lite att pyssla med imorgon också! Och det är ju bra :-)
Jag behövde en sån här dag idag! Det är ju med allt det här pysslet som måste göras som jag trivs bäst. Så det passade bra idag. Nu har jag äntligen kunnat betala in hyran också och jag kan pusta ut. Så skönt att det löste sig! 
 
Nu har jag haft en sån tur att jag fått ett nytt lysrör från jobbet och en scartkabel så att jag ska kunna få igång tv:n. Efter mycket om och men fick jag i lysröret och jag har nu lyse när jag ska diska och laga mat! 
Men.. Nu gör jag min 4:e kanalsökning och boxern hittar inga kanaler :'-( Varför? Alltid är det något som ska krångla.
 
Nu är klockan 20 och jag funderar om jag ska åka till gymmet och ta mig ett pass, eller om jag ska fortsätta pyssla här hemma? Jag har en diskhög och skulle behöva göra matlådor, och handla. Och så såklart få igång tv:n så jag har lite sällskap.. Men ja.. Jag vet inte? Jag "vilade" ju igår..
 
Föresten så har jag fixat mitt namn på brevlådan också! Och en snygg "Ingen reklam tack!" skylt. Check. Jag har fixat en del idag. Men tiden springer ifrån mig!
 


Jag kanske ska acceptera att tiden inte är på min sida. Åka och handla. Laga mat + matlåda. Se på Greys Anatomy (eftersom tv:n vägrar). Men innan jag åker koppla ur allt till tv:n och boxern, sätta i allt innan maten, och göra en ny kanalsökning. Så kan jag somna till tv:n ikväll?
 
Det går bättre och bättre att sova, inatt slog jag inte ens igång musiken igen. Men jag hade önskat att det kunde kännas ännu bättre. Vi får väl se hur det går med det!
Nu måste jag i alla fall göra nånting.
 

Gäsp och AJ

Jag är så trött! Och jag har fruktansvärt ont i axlar och nacke. Det strålar ut i hela armen! Det är galet. Jag har sovit sjukt dåligt i natt! 
Jag städade ju ur lägenheten igår. Och inte behövde jag vara rädd för att inte bli godkänd! Gud nej! Jag har hittat mirakelgrejer så allt glänste! Bordet var vitare nu än när jag flyttade in! Allt luktade rent, rent, rent! De var så nöjda och jag fick depositionen tillbaka! Great helt enkelt!
 
När jag lämnat nycklarna var det mörkt ute. Jag handlade hem mat och en film så begav jag mig till stugan. Inte helt kul att flytta in just den här mörka tiden på året.. Stugan var kanonkall också! 16 grader har jag sovit i. Och golvet kräver att jag letar fram mina raggisar! Eller kanske gör nya?
I alla fall har jag varit spänd som en pinne hela natten. Så jobbigt :-( Kallt, ljud som jag inte känner igen, ljud som nog var min fantasi? (som dessutom brer på en massa annat också) Och mörkret där är svart. Hoppas jag vänjer mig och slappnar av snart...
 
Stugan behöver då en städning. Kvinnan som äger den har just opererat sig så hon har inte kunnat städa så bra.. Typ inte alls känns det som? Får se hur jag gör, om jag åker till Borlänge idag eller om jag stannar i stugan och fixar den i helgen. Annars får jag komma och köra en storstädning på söndag. jag tror faktiskt inte mina axlar pallar en storstädning innan söndag. De skulle behöva en djupgående massage!
 
 
När jag har fixat inne i stugan och när det är en lite finare, ljusare dag ska jag ta lite bilder så ni får se hur jag bor! Det är väldigt lågt i tak så det känns att det är gammalt. Jag slår huvudet i taklampan hela tiden och när jag ska sträcka på mig sätter jag händerna i taket. Och jag är väkl egentligen inte lång?
När Stefan och Martin hjälpte mig att flytta grejer slog Stefan i huvudet i dörrkarmen! Illa :-P
 
Nu ska jag koncentrera mig på jobbet. Om jag kanske kan vakna till snart?! ZZZzzzz..
 

Borde fått min dos?

Nu borde jag väl ändå ha fått min dos? Av otur. Jag menar... På en enda vecka. Vad har hänt? Jo, jag har typ brutit(?) tån. Jag har skurit mig på kartong. Jag har missat den otroligt viktiga inkomsten. Och. Värst av allt! Ätit larver :-(
Har jag inte fått min dos av olycka nu så vet jag inte vad?! Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Nej. Det har minst sagt varit en dålig vecka.
 
Tur då att jag har sånna underbara människor i mitt liv! Jag var på min första sololektion igår! Och jag som gruvat mig. "Vad ska hända med betalningen?" Jag fick ju gå som vanlig elev förra terminen (trots att jag ju är vuxen).. Och om jag skulle få betala som vuxen den här terminen hade jag varit tvungen att sluta :-(
Men jag smög in till Herr Chef och frågade hur det kommer att bli. Guess what?
Han säger att jag får fortsätta som "vanlig elev" tills vidare. "Bara det inte blir många år så!" Jippi!!!
 
Och Leena. Underbara Leena. Hon är en sol i mitt hjärta! Hon gör mig så otroligt glad. Vi hade jättemysiga 40 minuter och jag startar med en riktig pang visa. Haha. Hon fick mig att må så bra. Hon förstår mig på djupet. Jag behöver inte säga något. Hon vet exakt. Och hon väljer alltid låtar som jag behöver just i den stunden. Otroligt att hon alltid kan pricka så rätt!
 
Efter lektionen pratade vi om att jag gick som vanlig elev och jag berättade att jag varit in till Herr Chef igen. (Sist blev hon häpen och tyckte jag var tuff som gick in och frågade CHEFEN) ;-)
Nu sa hon "Ja men visst är han snäll?!" Jag höll med helt och hållet. En pärla! Då sa hon, att det skulle jag ta åt mig utav. För det är minsann inte alla som ser honom på det viset. Verkar vara vissa som tycker han är "sträng" eller "hård" typ. Så jag suger i mig, att mot mig, är han en pärla! Det måste ju betyda att jag gör nånting rätt? :-)
 


 
Igår var sista kvällen i lägenheten också. Jag passade på att ta ett bad. Nu när det blir höst och kallt flyttar jag till ett ställe utan badkar. Snyggt planerat. ;-)
Så idag ska jag städa ur, flytta de sista grejerna och föflytta mig till den lilla stugan. Göra det hemtrevligt. Få in lite värme. Det är gammalt. Men jag tror det kommer bli bra. Det blir vad man gör det till. Och det är ju en lättare hyra för mig att betala helt själv. har lite att göra idag i alla fall!
 
Jag önskar nu att jag kunde ha min lilla bebis med mig! Men det vore inte rätt att flytta runt henne på det här viset. Hon har det bra där hon är nu. Men jag saknar henne hela tiden ♥
 


 
Jag är lite dålig på att blogga nu när jag inte direkt har något internet. Men jag ska försöka vara lite duktigare ;-) Med flytten börjar en ny del i mitt liv. En höst att måna om mig själv. Och ni kanske vill följa mig på den resan? Vore roligt om ni ville det i alla fall :-)
 
Jag har ju redan börjat med en liten del av min tid att måna om mig själv. Jag har snart gjort två veckor med mitt nya matschema. 5 gånger om dagen. Jag måste erkänna att jag inte varit perfekt. Har fuskat en hel del. Men första veckan försvann 4 cm i midjan. Och det tycker jag väl ändå får duga?! Vågen ville jag inte ställa mig på. Det får vänta. Det är annars alltid den som får mig tappa motivationen. Nu är det kläder som ska vara mina mål. Jag kanske ska lägga ut bilder på mina mål i bloggen så ni får se vad jag siktar på? :-)
Jag har i alla fall börjat förstå att jag inte kan gå från "katasrof" till "perfekt" över en natt. Jag måste förlåta mig själv för mina snesteg och lägga de bakom mig. Det är det enda sättet för att ta mig framåt! En dag i taget!
Jag ser fram emot hösten i stugan!
 
 
Nu blev det ett himla långt inlägg. Får nog nöja mig här ;-) Men jag hoppas vi hörs snart igen!
 

RSS 2.0